• Visszidensek 2. könyvbemutató

  Újabb 12 olyan magyar származású emberrel beszélgetett Gyuricza Péter újságíró, akik bár évtizedekkel ezelőtt elhagyták Magyarországot, a közelmúltban mégis úgy döntöttek: hazajönnek. Ma már mindannyian itthon folytatják azt a munkát, amit hazájukért az emigrációban kezdtek meg. A „Visszidensek” c. könyv őket mutatja be. A második kötet is a „Magyarország Barátai Alapítvány” gondozásában jelent meg. A bemutatón Vizi E. Szilveszter, kuratóriumi elnök azt hangsúlyozta: a hazatérők mind Magyarország barátai, akik szeretik hazájukat. „Mert a hazaszeretet nem a holléttől függ, az az anyanyelvben él.”

  2018-11-23 Tovább
 • Találkozó a Magyarország Barátai Közösség tagjainak

  Fél évvel az ötödik Magyarország Barátai Konferencia után, és fél évvel a hatodik előtt, a Magyarország Barátai Közösség tagjai ismét találkoztak, hogy eszmét cseréljenek a felmerülő kérdésekről.

  2018-11-19 Tovább
 • Hungary at first „site” – a Magyarország Barátai Alapítvány újságírókonferenciája

  Másodszor rendezte meg külföldi újságírók számára, zártkörű konferenciáját a Magyarország Barátai Alapítvány. A rendezvényen 6 ország 11 újságírója vett részt azzal a céllal, hogy a magyar politikai- és közélet kiemelkedő személyeivel való beszélgetések során első kézből értesüljön a magyar gazdaság, kultúra és politika legaktuálisabb kérdéseiről.

  2018-10-17 Tovább
 • Ungarn in Europa - Europa in Ungarn: a Magyarország Barátai Alapítvány rendezvénye Berlinben

  Néptánc a brandenburgi kapunál, swing a parkban, népviseletben sétáló gyönyörű magyar lányok a „hársfák alatt” és 200 vendég a nagykövetségen. Kultúrdiplomáciai műsorral érkezett Berlinbe a Magyarország Barátai Alapítvány, hogy a Philidor Intézet műsorával megmutassa a magas rangú német vendégeknek: Magyarország fontos része az európai közösségnek. Hans-Peter Friedrich, a német parlament alelnöke és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt hangsúlyozta: mindkét félnek fontos, hogy Németország és Magyarország között megmaradjon a jó viszony.

  2018-05-23 Tovább
 • Ötödik Magyarország Barátai Konferencia

  Ötödik alkalommal érkeztek Budapestre Magyarország Barátai, hogy ötleteik megvitatásával és tapasztalataik megosztásával hozzájáruljanak Magyarország és a magyarok pozitív külföldi megítéléséhez. A világ 27 országából érkezett több mint 150 résztvevőt a Sándor-palotában fogadta Áder János köztársasági elnök. A konferencia főelőadója Orbán Viktor miniszterelnök volt.

  2018-05-07 Tovább
 • Visszidensek - Könyvbemutató

  A Magyarország Barátai Alapítvány által kiadott Visszidensek c. könyv bemutatójára 2017. november 22-én került sor a Budapesti Gazdasági Egyetem Aulájában. A Gyuricza Péter által szerkesztett interjúkötetben 12 "Visszidens", Magyarországra költözött magyar származású személy mesél életéről, külföldre kerülésének, külföldön születésének körülményeiről, hazatelepüléséről.

  2017-11-23 Tovább
 • Találkozó a Magyarország Barátai Közösség tagjai számára

  Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke november 10-én, a Diaszpóra Tanács éves ülésének apropóján, találkozóra hívta a Magyarország Barátai Közösség tagjait.

  2017-11-14 Tovább
 • Hungary at first site

  Az első alkalommal megrendezett konferencián a Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, BILD, The Daily Telegraph, The Guardian, Le Figaro szerzői mellett az Amerikai Egyesült Államokból és Kanadából is érkeztek újságírók, hogy megismerkedjenek a magyar közélettel és kultúrával.

  2017-11-10 Tovább
 • Negyedik Magyarország Barátai Konferencia

  Magyarnak lenni jó! A Magyarország Barátai Alapítvány 2017. május 5-7. között tartotta negyedik világtalálkozóját

  2017-05-29 Tovább
 • Harmadik Magyarország Barátai Konferencia

  2016. május 6-8. között rendezték meg a harmadik Magyarország Barátai Konferenciát.

  2017-05-29 Tovább