115 éves az Amerikai Magyar Szövetség

Az Amerikai Magyar Szövetség (AMSZ) október 28-án ünnepelte fennállásának 115. évfordulóját Washingtonban a Nagykövetségen.

A szervezetet magyar társaságok, intézmények és egyházak szövetségeként hozták létre, hogy "megvédje a magyar származású amerikaiak érdekeit az Egyesült Államokban".

Az elmúlt 115 év alatt az AHF küldetése kibővült Magyarország jó hírnevének, valamint az magyar kultúrának a védelmével és támogatásával, hisz számukra a „magyarságunk nem csupán származás vagy identitás kérdése, hanem a lelkünk legmélyebb érzése a hazánk iránt”.

A gálavacsora fővédnöke Takács Szabolcs nagykövet úr volt, aki ünnepi beszédét követően Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét is felolvasta.

Az ünnepélyen az Egyesült Államok különböző részeiről érkező vendégek mellett a Magyarország Barátai Alapítvány ügyvezetője is részt vett.

A program keretében az AMSZ vezetői (Dr. Németh Imre elnök, valamint Dreisziger Stricz Zsuzsa és Balogh Gyula Elemér társelnökök) köszöntötték a magyar értékek megőrzése és a magyar érdekek érvényesítése érdekében tevékenykedő amerikai és magyar meghívottakat.

Az este során Dolhai Attila színművész  és a Virtuózok három fiatal művésze (Balázs-Piri Soma - zongora, Lugosi Dániel - klarinét, Bácsy-Schwartz Zoltán – hegedű) adott nagysikerű koncertet.

Az ünnepséget ITT tekintheti meg.

Csatolt képek