Rólunk

A Magyarország Barátai Alapítvány 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy értékközpontúan, de pártatlanul informálja Magyarország barátainak közösségét és a nyilvánosságot az országgal és a világban élő magyarokkal kapcsolatos eseményekről, eredményekről. Emellett világszerte figyelemmel kíséri és dokumentálja a magyarok társadalmi, kulturális, tudományos és gazdasági sikereit, erősíti a kapcsolatot az óhaza és a diaszpóra magyarjai között. Az Alapítvány hozzájárul ahhoz, hogy a világ Magyarországot és a magyarokat eredményeihez méltó elismerésben részesítse. Az Alapítvány elkötelezett a nemzeti összetartozás erősítése mellett, és híd a tudományos világ, a helyi és a külhoni közélet szereplői között. Számos magyar hatalmas sikereket ér el külföldön: ők büszkék a magyarságukra, mi büszkék vagyunk rájuk. 

Ők hazánk nem hivatalos nagykövetei, akik öregbítik Magyarország hírnevét, növelik ismertségét, elismertségét, építik társadalmi és ezen keresztül politikai kapcsolatainkat, javítják megítélésünket a nagyvilágban.

A Magyarország Barátai Közösség tagjai külföldön élő magyar származású, vagy Magyarországgal szimpatizáló személyek, olyan sikeres emberek, akik saját hazájukban, közösségükben véleményformálónak számítanak. Magyarország Barátai között megtalálható Nobel-díjas vegyészmérnök, sikeres bankvezér, volt nagykövet, külföldi újságíró, akadémikus, operaénekes is. A világ öt kontinensén élő tagjainkat rendszeresen tájékoztatjuk az Alapítvány történéseiről, valamint Magyarország eseményeiről.

Több tucatnyi helyi magyar szervezettel tartunk kapcsolatot vezetőik által, a szervezeteken keresztül eljuttatva a Magyarországról és magyarokról szóló híreket a világban élő magyaroknak.

Regisztrált tagjaink a friendsofhungary.hu honlapon folyamatosan tájékozódhatnak a világban élő magyarok sikereiről és az Alapítvány programjairól.

A Magyarország Barátai Alapítvány által kiadott Hungary Today és Ungarn Heute hírportálok angol, illetve német nyelvű tájékoztatást adnak Magyarország aktuális történéseiről.

Nyolc sikeres világtalálkozón vagyunk túl, amelyekre összesen mintegy 200an jöttek el saját költségükön a világ több mint 20 országából, köztük Brazíliából, Dél-Afrikából, Ausztráliából.

A Magyarország Barátai Alapítvány, angolul Friends of Hungary Foundation, nem azonos a Magyar Foundation of North America szervezettel, amelyet a Magyar Kormány alapított. Az  Amerikai Egyesült Államokban bejegyzésre került „Friends of Hungary” Alapítvány neve „The Hungary Initiatives Foundation”-ra változott a Kormány 1156/2015. (III. 17.) Korm. határozata a Miniszterelnökség fejezet címrendjének módosításáról alapján. A Magyarország Barátai Alapítványt 2011-ben jegyezte be Granasztói György Magyarországon. Az Alapítvány kezdő tőkéje 200.000 Ft.