Rólunk

A Magyarország Barátai Alapítvány 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy értékközpontúan, de pártatlanul informálja Magyarország barátainak közösségét és a nyilvánosságot az országgal és a világban élő magyarokkal kapcsolatos eseményekről, eredményekről. Emellett világszerte figyelemmel kíséri és dokumentálja a magyarok társadalmi, kulturális, tudományos és gazdasági sikereit, erősíti a kapcsolatot az óhaza és a diaszpóra magyarjai között. Az Alapítvány hozzájárul ahhoz, hogy a világ Magyarországot és a magyarokat eredményeihez méltó elismerésben részesítse. Az Alapítvány elkötelezett a nemzeti összetartozás erősítése mellett, és híd a tudományos világ, a helyi és a külhoni közélet szereplői között. Számos magyar hatalmas sikereket ér el külföldön: ők büszkék a magyarságukra, mi büszkék vagyunk rájuk. 

Ők hazánk nem hivatalos nagykövetei, akik öregbítik Magyarország hírnevét, növelik ismertségét, elismertségét, építik társadalmi és ezen keresztül politikai kapcsolatainkat, javítják megítélésünket a nagyvilágban.

A Magyarország Barátai Közösség tagjai külföldön élő magyar származású, vagy Magyarországgal szimpatizáló személyek, olyan sikeres emberek, akik saját hazájukban, közösségükben véleményformálónak számítanak. Magyarország Barátai között megtalálható Nobel-díjas vegyészmérnök, sikeres bankvezér, volt nagykövet, külföldi újságíró, akadémikus, operaénekes is. A világ öt kontinensén élő tagjainkat rendszeresen tájékoztatjuk az Alapítvány történéseiről, valamint Magyarország eseményeiről.

Több tucatnyi helyi magyar szervezettel tartunk kapcsolatot vezetőik által, a szervezeteken keresztül eljuttatva a Magyarországról és magyarokról szóló híreket a világban élő magyaroknak.

Regisztrált tagjaink a friendsofhungary.hu honlapon folyamatosan tájékozódhatnak a világban élő magyarok sikereiről, az Alapítvány programjairól; valamint rendszeresen kézhez kapják a magyar nyelvű Friends of Hungary magazint.

A Magyarország Barátai Alapítvány által kiadott Hungary Today hírportál angol nyelvű tájékoztatást ad Magyarország aktuális történéseiről, 2017-ben pedig Ungarn Heute néven elindítottuk német nyelvű blogunkat.

Öt sikeres világtalálkozón vagyunk túl, amelyekre összesen mintegy 180-an jöttek el saját költségükön a világ több mint 20 országából, köztük Brazíliából, Dél-Afrikából, Ausztráliából.

A Magyarország Barátai Alapítvány, angolul Friends of Hungary Foundation, nem azonos a Magyar Foundation of North America szervezettel, amelyet a Magyar Kormány alapított. Az  Amerikai Egyesült Államokban bejegyzésre került „Friends of Hungary” Alapítvány neve „The Hungary Initiatives Foundation”-ra változott a Kormány 1156/2015. (III. 17.) Korm. határozata a Miniszterelnökség fejezet címrendjének módosításáról alapján. A Magyarország Barátai Alapítványt 2011-ben jegyezte be Granasztói György Magyarországon. Az Alapítvány kezdő tőkéje 200.000 Ft.