• „A hazafiság nem a holléttől függ”

  Ünnepi a 2021-es év a Magyarország Barátai Alapítvány számára, nemcsak azért mert a pandémia miatti kényszerű kihagyás után megtarthatta éves világtalálkozóját, a VII. Magyarország Barátai Konferenciát, hanem mert fennállásának 10. évfordulója is idénre esik. A jubileum alkalmából egy művészi kivitelű albumot jelentetett meg az Alapítvány, amelynek köszöntőjében Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter az Alapítvány elnöke a következőket írja:

  2021-11-15 Tovább
 • Vizi E. Szilveszter professzort és Lovász Lászlót Szent István Renddel tüntették ki

  Áder János köztársasági elnök a nemzeti ünnepen a Sándor-palotában adományozta a Magyar Szent István-rendet, a legmagasabb magyar kitüntetést, Vizi E. Sylvester professzornak, Széchenyi-díjas orvosnak, kutatóprofesszornak, akadémikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökének, valamint Lovász László Ábel-díjas matematikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökének.

  2021-08-23 Tovább
 • Lipthay Antalt a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki

  Lipthay Antalt, a Pro Arte et Natura Alapítvány alapítóját, kitüntették a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével

  2021-08-23 Tovább
 • Átadták a Kallós Zoltán-díjakat

  Államalapító Szent István fundamentuma a megmaradásunkat jelenti, nekünk pedig ma is az a küldetésünk, hogy országépítők legyünk – mondta el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az állami ünnep alkalmából a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadásakor 2021. augusztus 19-én Budapesten, a Karmelita kolostorban.

  2021-08-23 Tovább
 • Állami kitüntetéseket adományozott Áder János köztársasági elnök március 15-én

  Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott. Többen közülük tagjai a Magyarország Barátai Alapítvány közösségének, vagy szoros kapcsolatot ápolnak az Alapítvánnyal. Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, és hálásan köszönjük a magyarság szolgálatában végzett elhivatott munkájukat!

  2021-03-16 Tovább
 • A Pfizer oltóanyag magyar feltalálóját Emberi Méltóság Díjjal tüntették ki

  Emberek millióinak életére gyakorolt elsöprően pozitív hatásáért Karikó Katalin, a Pfizer-BioNTech vakcina kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó technológia megalkotója pénteken az Emberi Méltóság Tanácsától az Emberi Méltóságért kitüntetést vehette át.

  2021-05-11 Tovább
 • Kihirdették a Magyarország Barátja Díj 2021-es nyerteseit

  Az Alapítvány Kuratóriuma örömmel tájékoztatja a Tagságot a 2021-es Magyarország Barátja Díj nyerteseiről. Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, akiknek nevét és méltatását alább olvashatják!

  2021-05-07 Tovább
 • Hit, ​erkölcs, tudomány

  Akik a könyvben megszólalnak, országunk szellemi és lelki életének legilletékesebbjei közé tartoznak: az esztergomi bíboros, prímás, érsek, a Magyar Püspöki Kar elnöke, az ország nyugalmazott főrabbija, és a Magyar Tudományos Akadémi elnöke, s túlzás nélkül kijelenthető: Európa-szerte elismert tudósok, gondolkodók.

  2021-01-12 Tovább
 • Nemzetközi Duna Filharmonia - Információk

  A Nemzetközi Duna Filharmónia határokon átívelő CENTROPE-Gála kamarahangverseny közönség nélkül hangzott el a pozsonyi Osztrák Kulturális Forum szervezésében 2021 február 8-an.

  2021-03-31 Tovább
 • 100 évesen elhunyt báró Gelsey Vilmos, a Magyarország Barátai Alapítvány egyik alapítója

  Báró Gelsey Vilmos 100 évesen hunyt el. A Magyarország Barátai Alapítvány alapítója kiemelkedő teljesítményével, hitével és önkéntes munkájával példaértékű, teljes életet élt. Sokrétű gazdasági és bankár tevékenysége mellett a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke, 2017 óta pedig örökös tiszteletbeli elnöke volt.

  2021-03-01 Tovább