• Magyar jezsuiták működése a perui alkirályságban - Székásy Miklós egyetemi tanár, a Magyarország Barátai Közösség tagjának előadása

  Székásy Miklós egyetemi tanár, az Argentínai Magyar Intézmények Szövetségének elnöke, a Magyarország Barátai Közösség tagja tart előadást a Párbeszéd Házában június 9-én.

  2018-05-18 Tovább
 • Ötödik Magyarország Barátai Konferencia

  Ötödik alkalommal érkeztek Budapestre Magyarország Barátai, hogy ötleteik megvitatásával és tapasztalataik megosztásával hozzájáruljanak Magyarország és a magyarok pozitív külföldi megítéléséhez. A világ 27 országából érkezett több mint 150 résztvevőt a Sándor-palotában fogadta Áder János köztársasági elnök. A konferencia főelőadója Orbán Viktor miniszterelnök volt.

  2018-05-07 Tovább
 • Megújult a Hungary Today honlapja

  A Hungary Today honlap a megszokott minőségben, de új formában tájékoztatja olvasóit angol nyelven Magyarország legfontosabb híreiről.

  2018-03-29 Tovább
 • Az Észt Köztársaság 100. születésnapját köszöntötte a Tallini Magyar Intézet

  Észtország 100 éves jubileumára készített videót a Tallini Magyar Intézet

  2018-03-14 Tovább
 • A Visszidensek c. könyv bemutatója Szatmárnémetiben

  A Magyarország Barátai Alapítvány által kiadott Visszidensek című interjúkötetet a Szatmári HÍD Egyesület meghívására Szatmárnémetiben mutatta be Gyuricza Péter szerző, valamint Gyuricza Gábor, Papp Keve és Szekeres Szabolcs a könyv szereplői közül.

  2018-03-05 Tovább
 • Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke lett a Corvin-lánc Testület elnöke

  2018. február 12-én, az Országház Vadász termében Áder János köztársasági elnök úr Kövér László házelnök úr és Orbán Viktor miniszterelnök úr jelenlétében Corvin-lánc kitüntetést adományozott Huszti Péter színművésznek, Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalista akadémikusnak, Martonyi János jogtudósnak, Melocco Miklós szobrászművésznek,aki később veszi át a kitüntetést, Sir George Radda biokémikus akadémikusnak, Ritoók Zsigmond klasszika-filológus akadémikusnak, Sótonyi Péter orvos akadémikusnak.

  2018-02-12 Tovább
 • Elhunyt Gyüre Lajos költő, író - a Magyarország Barátai Közösség tagja

  Életének 87 évében Kassán, 2018. február 15-én elhunyt Gyüre Lajos költő, író, színműíró, irodalomtörténész, nyugalmazott tanár. Búcsúztatása 2018. február 21-én, szerdán, 11.00 órakor lesz a kassai krematóriumban.

  2018-02-19 Tovább
 • Elhunyt Kallós Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Magyar Corvin-lánc birtokos néprajztudós

  2018-02-16 Tovább
 • Rákóczi Gálabál Torontóban - 2018

  A 65 éves torontói Rákóczi Alapítvány idén megtartott hagyományos évi bálja kerek évfordulót is ünnepelt 2018. január 20-án: az immár történelmet teremtett  Magyarságismereti Mozgótábor, Diákok Határok Nélkül program 25. születésnapját. Az elegáns Rennaisance by the Creek pompás báltermébe pogácsával és pezsgővel fogadták az érkező vendégeket mosolygós, szolgálatkész fiatalok. Ezuton köszönetet érdemelnek a Kőrösi Csoma Program négy ösztöndíjasa és az Aykler cég alkalmazottai, akik együtt segítettek az est lebonyolításában.

  2018-02-15 Tovább
 • Kodály Zoltán Emlékest a kanadai Oakville-ben

  Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 70. évfodulójára emlékévet hirdetett a Magyar Kormány. A Kárpát-medencében és a diaszpóra magyarságának körében is számos programmal emlékeztek a világhírű zeneszerzőre, zenetudósra. Kanadában az Extra Hungariam Alapítvány és a Magyarország Barátai Alapítvány közös szervezésében valósult meg az Ontario tartományban lévő oakville-i emlékest. A helyi magyar közösség a nagyívű, színvonalas produkciókkal méltóképpen emlékezett meg Kodály Zoltánról. Berényi János közösségi diplomata jelenétével megtisztelte a rendezvényt, méltatta annak jelentőségét és tolmácsolta Szabó Stefánia torontói főkonzul üdvözletét.

  2018-01-30 Tovább