• Európa egy percben – Vizi E. Szilveszter osztotta meg gondolatait a Kossuth Rádió műsorában

  Vizi E. Szilveszter, kuratóriumunk elnöke, 2024. május 30-án, a Kossuth Rádió Európa egy percben című műsorában osztotta meg gondolatait a magyarság és Európa kapcsolatáról.

  2024-05-31 Tovább
 • Antall József Díjat kapott Vizi. E. Szilveszter

  Csóti György, a Magyar Atlanti Tanács elnöke Antall József Díjat adományozott Prof. Dr. Vizi. E. Szilveszternek, a Magyar Atlanti Tanács tiszteletbeli elnökének.

  2024-05-30 Tovább
 • Elhunyt Lajtha Ábel, a Magyarország Barátai Alapítvány Alapító testületének tagja

  Lajtha Ábel világhírű neurokémikus, agykutató professzor, akadémikus, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagja, 102 éves korában hunyt el New Yorkban.

  2024-05-27 Tovább
 • Magyarország Barátja Díj 2024

  A Magyarország Barátai Alapítvány 2016-ban alapította meg a Magyarország Barátja Díjat, amelyre a Magyarország Barátai Közösség tagjai terjeszthetnek fel jelölteket minden évben: bárkit a diaszpórában élő magyarok és magyar szervezetek közül, aki vagy amely hozzájárult Magyarország pozitívabb nemzetközi megítéléséhez. Idén immár nyolcadik alkalommal tartottuk meg ezt az ünnepséget, hogy személyesen is megköszönjük a díjazottaknak a magyarság ügyéért végzett fáradhatatlan munkájukat. 2024. év díjazottjai:: C. Szabó Katalin, Fodor-Lengyel Zoltán, és a clevelandi Bocskai Rádió.

  2024-05-22 Tovább
 • Kitüntetésben részesült Radda Marika

  A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Radda Marikát, a bécsi Club Pannonia tiszteletbeli elnökét

  2024-04-22 Tovább
 • 87 éves korában elhunyt Somogyi Árpád a Magyarország Barátai Alapítvány tagja

  Somogyi Árpád alapítása óta tagja alapítványunknak távozása nagy veszteség számunkra. Őszinte részvétünket küldjük családjának, és szeretteinek.

  2024-03-25 Tovább
 • Gulyás Balázs, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagja, és Guttman András közösségünk tagja állami kitüntetésben részesültek

  Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak és hálásan köszönjük a magyarság szolgálatában végzett elhivatott munkájukat!

  2024-03-19 Tovább
 • „Mit Ungarn über Ungarn reden“ / Magyarokkal Magyarországról

  „Mit Ungarn über Ungarn reden“ / Magyarokkal Magyarországról 2024. március 1-én pénteken „Mit Ungarn über Ungarn reden“címmel tartott közös rendezvényt a Magyarország Barátai Alapítvány és Magyarország Nagykövetsége az osztrák fővárosban. A nagysikerű rendezvényen több, mint száz vendég hallgathatta meg Szilágyiné Bátorfi Edit nagykövetasszony köszöntő szavai és Vizi E. Szilveszter, az Alapítvány elnökének bevezetője után Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetőjének és Dr. Bauer Bence, az MCC Magyar- Német Intézet Igazgatójának pódiumbeszélgetését Magyarországgal kapcsolatos aktuál politikai kérdésekről.

  2024-03-12 Tovább
 • Kocsis Károly a Szent István Tudományos Akadémia tagja lett

  Kocsis Károly, a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumának tagja, 2024. február 5-én tartotta székfoglaló előadását a Szent István Tudományos Akadémián.

  2024-02-12 Tovább
 • Megjelent a Magyarnak lenni Amerikában I., Antal-Ferencz Ildikó könyve

  A clevelandi Bocskai Rádió gondozásában jelent meg Antal-Ferencz Ildikó, szabadúszó újságíró interjúkötete. A harminchét érdekes beszélgetés alanyai amerikai magyarok: egyházak (katolikus és református) és civil szervezetek (külföldi magyar cserkészcsapatok, hétvégi iskolák és iskolatáborok, klubok, hagyományőrző- és néptánccsoportok) korábbi vagy jelenlegi vezetői és képviselői, vállalkozók vagy művészek - többen közülük Alapítványunk nagyra becsült tagjai.

  2024-01-15 Tovább