• Marton Évának ítélték a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját

  Marton Éva operaénekes, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagja, a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját (Gold Medal in the Arts) vette át az Egyesült Államok nagykövetének budapesti rezidenciáján.

  2019-07-03 Tovább
 • Budapest, a világ magyarságának fővárosa – a hatodik Magyarország Barátai Konferencia

  Nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni – Áder János államfő a világhírű fotográfus, Robert Capa mondatával fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány közösségét, amely gondolatot – a cselekvő hazaszeretetét – magáénak érezhette a konferenciára hazatérő több mint kétszáz család. A tagok Orbán Viktor miniszterelnök előadását is meghallgathatták a kormányzás célrendszeréről, Vizi E. Szilveszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke azt hangsúlyozta: fontos, hogy az országról és sikereiről hiteles kép alakuljon ki világszerte. A konferencia második napján a Magyarország Barátai Közösség tagjai részt vettek a Mindszenty-misén, meghallgathatták Kásler Miklós miniszter előadását. Idén harmadik alkalommal pedig kiosztották a Magyarország Barátja Díjakat.

  2019-05-06 Tovább
 • Támogassa a Magyarország Barátai Alapítványt személyi jövedelemadójának 1%-ával

  Kérjük, támogassa Ön is a Magyarország Barátai Alapítvány munkáját személyi jövedelemadójának 1%-ával

  2019-03-19 Tovább
 • Kraft Péter kitüntetése

  Dr. Kraft Péter, a KRAFT & Associates Kft. vezérigazgatója, az egykori Gazdasági Minisztérium volt turisztikai helyettes államtitkára, a Magyarország Barátai Közösség tagja, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át 2019. március 12-én.

  2019-03-18 Tovább
 • Lipthay Erzsébet kitüntetése

  Dr. Lipthay Erzsébet nyugalmazott gyermekorvos, a Szilágyi Erzsébet Nőegylet, a Pro Arte et Natura Alapítvány és az Iparművészeti Múzeum Baráti Kör társalapítója, a Magyarország Barátai Közösség tagja a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át 2019. március 12-én.

  2019-03-18 Tovább
 • Elindult az I Dance Hungary - Your first steps to Hungary oldal

  Az I Dance Hungary programmal elindul a táncházmozgalom magyarul nem beszélő közösségének hiánypótló online felülete!

  2019-01-25 Tovább
 • John O'Sullivan átvette a Magyar Érdemrend Középkeresztjét

  John O'Sullivan, a Danube Institute elnöke, a Magyarország Barátai Közösség tagja, Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnök volt tanácsadója számára Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese adta át a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést 2019. február 12-én a Parlamentben

  2019-02-13 Tovább
 • "Nemzeti múlt nélkül nincsen nemzeti jövő" - Vizi E. Szilveszter méltatta Szalai Béla új könyvét

  Szalai Béla, a Magyarország Barátai Közösség tagja Erdély településeinek 1544 és 1800 között készült grafikus ábrázolásait gyűjti egybe és mutatja be Iconographia locorum Transsylvaniae című könyvében. A kötetet Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke méltatta. Vizi E. Szilveszter elmondta, a latin közmondás, "sine praeteritis futura nulla", azt jelenti, nemzeti múlt nélkül nincsen nemzeti jövő, Szalai Béla pedig ikonográfiájával a nemzeti múltat archiválja, hogy a jelen és a jövő nemzedékeket tanítja, az erdélyi ikonográfia pedig az ezer éves Erdély büszkeségeit mutatja be a száz éves Romániában. A bemutató védnöke Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes volt, részt vett többek között Duray Miklós Felvidékről, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Csóti György, a Kisebbségi Jogi Intézet igazgatója, a magyarság szórványból és kisebbségi sorból érkezett küldöttei.

  2018-12-10 Tovább
 • Új elnököt választott a Club Pannonia

  2018. december 4-én a Club Pannonia tisztújító közgyűlésén az elnöki tisztséget hosszú évek óta ellátó Radda Marika helyére Nagy Zoltánt választotta elnökének. Mindkettőjük tagja a Magyarország Barátai Közösségnek. A gyűlés díszvendége Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke volt.

  2018-12-10 Tovább
 • Vizi E. Szilveszter nyitotta meg az USA Nyugati-parti Tudósklub ünnepségét

  November 17-én ünnepelte ötödik születésnapját az USA Nyugati-parti Tudósklub. A főkonzulátusunk kezdeményezésére létrehozott társaság tagjai és szimpatizánsai közül mintegy harmincan vettek részt a UC Irvine-on tartott összejövetelen. Az egybegyűlteket köszöntötte az éppen Los Angeles-ben tartózkodó Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító elnöke. Ugyancsak méltatta a klub munkáját Széles Tamás főkonzul, majd Czaun Miklós elnök foglalta össze a tudós társaság elmúlt öt évét. A baráti hangulatú délelőtti programot egy megszokottan magas színvonalú, közérthető előadás zárta, amit Komzsik Lajos tartott az univerzumról, „Az égi kerekek örökké forognak” címmel.

  2018-11-23 Tovább