• Vizi E. Szilveszter

  A kuratórium elnöke

  Vizi E. Szilveszter az Alapítvány kuratóriumának elnöke. Széchenyi nagydíjas farmakológus, orvos, egyetemi tanár, Professor emeritus, az MTA rendes tagja. A gyógyszerterápia és ideg-tudományok nemzetközileg elismert kutatója. Tanított többek között a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, illetve a New York-i Albert Einstein Egyetemen. Számos külföldi egyetem díszdoktora, és több külföldi akadémia illetve tudományos társaság tagja. Vizi Professzor 1996-2002 között a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, majd 2008-ig elnöke, jelenleg a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnöke. Több mint 450 tudományos cikk szerzője, vagy társszerzője, és több könyv szerzője. Vizi professzor ismert jelentős tudományos ismeretterjesztő tevékenységéről.

 • Fodor István

  A kuratórium tagja

  Fodor István az Alapítvány kuratóriumának a tagja. Széchenyi díjas villamosmérnök, 1991-ben az Ericsson magyarországi cégének alapítója, 2002-ig vezérigazgatója, majd 2008-ig elnöke. 1998 és 2000 között az IEEE mérnöki világszervezet magyarországi szekciójának elnöke. A Magyar-Európai Üzleti Tanács (HEBC) egyik alapítója, majd elnöke, 2004-2007 között az EU Kutatási Tanácsadó Testületének tagja. Tagja volt a Sólyom László, köztársasági elnök által felkért négytagú Bölcsek Tanácsának. Korábban az ELTE, jelenleg a SOTE gazdasági tanácsának tagja, elnöke. 2010-től 2012 októberéig a Budapesti Városüzemeltetési Központ igazgatóságának elnöke. Az 1998-as év menedzsere, Óbuda díszpolgára, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetettje.

 • Megyesy Jenő

  A kuratórium tagja

  Megyesy Jenő az Alapítvány kuratóriumának a tagja. Magyarországon született, és egy ausztriai kitérő után az Egyesült Államokban nőtt fel. Politikai tudományok szakon végzett, majd jogi diplomát szerzett (USA). A Bécsi Egyetemen is tanult. Dolgozott a Coloradoi Igazságügyi Minisztériumban/Ügyészségen, majd sikeres ügyvédi karriert épített fel, ahol elsősorban környezetvédelmi joggal foglalkozott. A Saunders, Snyder, Ross and Dickson ügyvédi iroda elnöke és részvényese lett, majd a Dufford & Brown denveri ügyvédi iroda igazgatója. 1994 és 2010 között Magyarország tiszteletbeli főkonzulja volt Coloradoban. Több non-profit és jótékonysági szervezetben volt aktív. Jelenleg Magyarország miniszterelnökének főtanácsadója.

 • Martonyi János

  A kuratórium tagja

  Az állam- és jogtudományok doktora (1967). 1987-től oktat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 1996-ban a Közép-Európa Egyetemen, 1994-től 1998-ig vendégprofesszor a Brugge-i és Natolin-i College of Europe-on. 2000-től 2009-ig a Szegedi Tudományegyetemen a Nemzetközi Magánjog és Nemzetközi Gazdasági Jog tanszékvezető egyetemi tanára. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa, és az egyetem Frankofón Központjának (Centre Univesitaire Francophon) elnöke. 1990-től 1991-ig közigazgatási államtitkár a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumában, 1991 decemberétől 1994 júniusáig közigazgatási államtitkár a Külügyminisztériumban. 1998-tól 2002-ig, valamint 2010-től 2014-ig külügyminiszter. Nemzetközi választottbíró.