Ötödik Hungary at first "site" - a Magyarország Barátai Alapítvány újságíró-konferenciája – online

Ötödik Hungary at first "site" - a Magyarország Barátai Alapítvány újságíró-konferenciája – online

Ötödszőr rendezte meg külföldi újságírók számára, zártkörű konferenciáját a Magyarország Barátai Alapítvány. A rendezvényen 14 újságíró, 9 különböző médium képviseletében vett részt azzal a céllal, hogy a magyar politikai- és közélet kiemelkedő személyeivel való beszélgetések során első kézből értesüljön a magyar gazdaság, kultúra és politika legaktuálisabb kérdéseiről.

A Hungary Today és Ungarn Heute angol, illetve német nyelvű hírportálokat kiadó Magyarország Barátai Alapítvány rendezvényére többek között a La Vanguardia, a The American Spectator, a Le Courrier d'Europe centrale, a RevDem, és a Mozaik Sydney magyar rádió munkatársai vettek részt, hogy megismerkedjenek a magyar közélettel és kultúrával. A konferenciát Árpád Szőczi moderálta.

Először Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatója beszélt Magyarország álláspontjáról a lengyel-fehérorosz határválsággal, az ukrajnai diszkriminatív nyelvtörvényekkel, a gyanús balkáni fejleményekkel és a visegrádi együttműködéssel kapcsolatban.

Ezt követően Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára beszélt a "Stop Soros" törvény körüli jogi vitáról, az EU változó hangneméről a migrációval kapcsolatban, a jogállamiság fogalmáról szóló vitáról és Magyarország vitatott gyermekvédelmi törvényéről.

Végül Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár tartott előadást a magyar energiapolitikáról és arról, hogy az ország hogyan kíván fellépni az éghajlatváltozás ellen.

Csatolt képek