Az Aranybulla Konferencia teljes anyaga elérhető!

(B-J) Dr. Sulyok Tamás, Dr. Martonyi János, Dr. Vizi E. Szilveszter, Dr. Trócsányi László, Fodor István

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Magyarország Barátai Alapítvány által rendezett „Magyarságunk Decretuma – Civilizációs Örökségünk” című Aranybulla Konferencia teljes anyaga. A kiadvány az alábbi képre kattintva érhető el.

Ahogy Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke fogalmazott: a nemzet, a szuverenitás, a keresztény hit és a szabadság a legfontosabb értékeink közé tartoznak. Megőrzésük magyarságunk további gyarapodását szolgálja és biztosítja. Ezen gondolatok jegyében született a Magyarország Barátai Alapítvány „Magyarságunk Decretuma – 800 éves az Aranybulla 1022-2022 című, kétnyelvű kötete, amelynek ünnepélyes bemutatójára 2023. április 24-én, a Károlyi-Csekonics-palotában, az Aranybulla Emléknapján rendezett konferencia keretében került sor. A teljes kötet elérhető: https://friendsofhungary.hu/Media/Default/dokumentumok/Magyarsagunk%20Decretuma_teljes_konyv.pdf

Kiváló és nagytekintélyű előadók osztották meg értékes gondolataikat a konferencián Európa jövőjéről, a nemzetállamok és nemzeti alkotmányok szerepéről az Európai Unióban, kiemelve az Aranybulla civilizációs örökségét és napjainkig tartó hatását. Főelőadó volt Prof. Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke. További előadók Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Prof. Dr. Martonyi János, korábbi külügyminiszter, a MOBA Kuratóriumának tagja, Prof. Dr. Trócsányi László, az Európai Parlament képviselője, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, Fodor István, a MOBA Kuratóriumának tagja, az Ericsson Magyarország korábbi elnöke volt.

A konferencia ünnepi pillanata volt Marton Éva világhírű operaénekes köszöntése, akit a Magyarország Barátai Alapítvány tisztelettel tudhat Alapítói között. Egyedülálló pályafutása során Ő volt minden idők leghíresebb megformálója Merániai Gertrudis alakjának, az Aranybullát kibocsátó II. András király feleségének, Erkel Ferenc „Bánk bán” című operájában. Örömteli volt a konferencia résztvevői számára látni Marton Éva fenséges királynői belépőjét a filmből, és utána személyesen köszönteni a Művésznőt. 

A konferencia célkitűzései között szerepelt annak a kormányzati szándéknak az erősítése is, hogy Magyarország történeti alkotmánya elfoglalja méltó helyét az európai alkotmányos, politikai, kulturális és civilizációs örökségben. Fogadják szeretettel kiadványunkat, amelyben a konferencia részleteiről és kapcsolódó anyagairól olvashatnak.