Kétszázan ünnepeltek az 5. Bécsi Magyar Bálban

Kétszázan ünnepeltek az 5. Bécsi Magyar Bálban

200 vendég, köztük neves emberek: mások mellett Schmitt Pál egykori köztársasági elnök, Martonyi János volt külügyminiszter, Nagy Andor, Magyarország Bécsi nagykövete, Szapáry György, Magyarország egykori washingtoni nagykövete és Bárány Anzelm, a Collegium Hungaricum Wien igazgatója is a meghívottak között volt az 5. Bécsi Magyar Bálban.

„Nem csak Bécsből, hanem Zell am See-ből, Potsdamból, Innsbruckból és Magyarországról is nagyon sok vendég érkezett. Külön köszönet ezért a kiemelt érdeklődésért.” Radda Marika, a Club Pannonia elnöke köszöntő beszédében kiemelte, hogy idén többen jöttek el a bálba és nem csak Bécsből, hanem Ausztria különböző pontjairól is.

Három hónapja nevezték ki, azóta él Bécsben, de azt már látja, hogy nagyon aktív magyar közösség él a városban – ezt hangsúlyozta beszédében a bécsi magyar nagykövet. Nagy Andor külön kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja a szervezők munkáját, és azt, hogy reméli, a Bécsi Magyar Bálból sok éven át tartó hagyomány lesz.

Az estét palotás tánc nyitotta meg, amelyet a mosonmagyaróvári Lajta együttes adott elő. Majd Galambos Lilla operaénekesnő énekelt ismert operettdalokat. Ekker Balázs, világ- és európabajnok táncos pedig tánclépéseket tanított azoknak, akik a háziversenyen részt akartak venni.Aki nem táncolt, az beszélgetett. A bálnak ugyanis nem csak a szórakozás, hanem az is a célja, hogy új kapcsolatok szülessenek.

Nem csak az értékes kapcsolatok, hanem az értékes tombolanyeremények is megalapozták az este hangulatát: éjfélig lehetett izgulni azon, kihez kerül például a Bécsi Karácsonyi Szalon több száz eurós vásárlási utalványa vagy a csaknem 1000 eurós fődíj, amit lézerjátékra lehet majd beváltani, és a sok-sok többéjszakás pihenési lehetőség különböző magyar hotelekben.

A Casino Austria rulettasztalánál pedig kisebb apró ajándékokat nyerhettek a szerencsések.

A jövő évi bál időpontját már most érdemes beírni a naptárba: 2019-ben kicsit korábban, október 5-én lesz a 6. Bécsi Magyar Bál.

Nagy-Vargha Zsófia