Papp László kitüntetése

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át a Magyarország Barátai Alapítvány közösségének tagja

Papp László, a Magyarország Barátai Közösség tagja, a Magyar-Amerikai Emlékműbizottság elnöke, 2017. szeptember 22-én New Yorkban Áder János köztársasági elnöktől vette át a Magyar Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kitüntetettet Kumin Ferenc főkonzul  laudálta:

"Papp László a Magyarország Barátai Közösség oszlopos tagja.

1955-ben szerezte építészi diplomáját. Majd a Budapesti Műszaki Egyetem mérnök karán folytatta a felsőfokú tanulmányait levelezőként. 

Eközben a Lakóterv Vállalatnál dolgozott, ahol 1956 októberében a vállalat Munkástanácsa elnökévé választották.

A Forradalom után az Egyesült Államokba emigrált.

Alapító elnöke volt az Észak-amerikai Magyar Egyetemisták Szövetségének. 1960 és 65 között, öt évig dolgozott New York város egyik legnagyobb építész irodájában, a Harrison és Abramovitz tervező cégnél, amely többek között az ENSZ székház, a Lincoln Center és a Metropolitan Opera terveit is készítette.  Ezt követően önálló irodát nyitott. Ez idő alatt elnöke volt a New York Állami Építész Szövetségnek, majd igazgatója az Amerikai Építész Szövetségnek, elnöke a megyei Kereskedelmi Kamarának és részt vett több amerikai magyar szervezet munkájában is. A Nyugati Magyar Tudományos Tanács Tanácsadó Testületében volt tag, a Magyar Tudományos Akadémiának pedig kültestületi tagja. A Budapesti Műszaki Egyetemtől DLA, Doctor of Liberal Arts fokozatot kapott. Megkapta az „Americanism Medal” –t, amelyet olyan bevándorlók kaphatják, akik kimagasló szolgálatot tettek befogadó országuknak.

Papp László alelnöke az Amerikai Magyar Alapítványnak, elnöke a New York-i 1956-os Emlékmű Bizottságnak, amely New York városban 2016-ban felállította a magyar 56-os Forradalom emlékművét."