Mindszenty-misén köszöntötte Erdő Péter bíboros Magyarország Barátait

Mindszenty-misén köszöntötte Erdő Péter bíboros Magyarország Barátait

„Arra kérem az ittlévőket, hogy ne csak imádkozzanak Mindszenty bíboros boldoggá avatásáért, hanem kövessék is őt: szeressék Istent és embertársaikat!” – az áldás előtt ezzel engedte útjukra Erdő Péter esztergom-budapesti érsek a híveket, akik a Mindszenty zarándoklat szentmiséjén vettek részt Esztergomban. Köztük a Magyarország Barátai Alapítvány csaknem másfélszáz tagja, akik a világ 29 országából érkeztek a Nagyboldogasszony– és Szent Adalbert-főszékesegyházba. A szentmisén koncelebrált a Magyarország Barátai Közösség két tagja, Németh László Imre Rómából és Csicsó János Londonból; az Alapítvány a ministránsok sorában is képviseltette magát. 

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök szentbeszédében Mindszentyről azt mondta: a történelemben nem csak korok vannak, hanem egyéniségek is. Olyan világító fáklyák, akik felveszik a harcot a világ sötétégével szemben. Ilyen volt Mindszenty József bíboros is. A püspök hozzátette: „Mindszentynek megható és megrázó élete volt; következetessége, hivatásszeretete pedig egyházát és népét szolgálta.” A misén koncelebrált a Magyarország Barátai Alapítvány közösségének két tagja is, Csicsó János atya Londonból és Németh László atya Rómából. Mellettük az egyik ministráns is a Közösség tagja volt.

A szertartás után Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumi elnöke Erdő Péter bíborossal megkoszorúzta Mindszenty József sírját.