Magyarország Barátai Díj 2020

Kihirdették a Magyarország Barátai Díj 2020-as nyerteseit

Az Alapítvány Kuratóriuma örömmel tájékoztatja a Tagságot a 2020-as Magyarország Barátai Díj nyerteseiről.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, akiknek nevét és méltatását alább olvashatják!

 

CZAUN MIKLÓS

A Magyarország Barátai Közösség tagja.

Kutató vegyész, tudományos főmunkatárs; az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub elnöke. Czaun Miklós kimagasló szakmai és közösségi tevékenységével aktívan hozzájárul a magyar tudomány és Magyarország jó hírnevének fenntartásához.

Meghatározó szerepet vállal az USA Nyugati partján élő magyarság kulturális és tudományos életének megszervezésében és nemzeti összetartozásunk erősítésében. A magyar-amerikai egyetemi kapcsolatok ápolása és fejlesztése érdekében végzett lelkiismeretes munkájával öregbíti a magyar felsőoktatás jó hírét és ráirányítja a figyelmet a Magyarországgal történő együttműködésben rejlő lehetőségekre.

Példát mutat és a környezetében lévőket is arra bíztatja, hogy Hazánk, Magyarország érdekei mellett mindig álljunk ki és jó hírét vigyük el szerte a világba.

 

FRIEDRICH IREGHY ANNAMÁRIA

A Magyarország Barátai Közösség tagja.

25 éve végez társadalmi munkát több németországi magyar szervezetben. A tavalyi, 2019-es Esztergomban megtartott műhelymunka során személyesen is bemutatta a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségét (német nevének rövidítése alapján BUOD-ot), melyben elnökségi tag, és az Oktatásügyi munkacsoport tagja. 

A Hamburgi Magyarok Egyesületének 9 éve elnöke, a Német-Magyar Társaság Berlin-Bonn alelnöke. Szervező munkájával valósulhatott meg számos rendezvény, iskolaügyi konferencia, német-magyar delegációk magyarországi útja. A Hamburgi Magyarok Egyesülete keretében harmadik éve működő hétvégi magyar iskola létrehozásában is komoly szerepet vállalt.

Mindezeken túl Annamária önkéntesként bármikor ott van, ha magyar ember bajba kerül Hamburgban vagy más német városban: ha kórházban kell tolmácsolni, segítséget nyújtani nyelvileg, lelkileg, ügyeket intézni, családtagokat értesíteni, konzullal beszélni.

 

ANDREAS UNTERBERGER

Dr. Unterberger Ausztria egyik legnevesebb publicistája, két jelentős osztrák napilap főszerkesztője volt, jelenleg az „Andreas Unterbergers Tagebuch” (Andreas Unterberger naplója) című blogját vezeti, amely az egyik leglátogatottabb politikai blog Ausztriában, 4,5 millió megtekintéssel és 492 ezer egyedi látogatóval.

Érdeklődése Magyarország iránt szerteágazó – a migrációs politikától kezdve a családpolitikán át az európai kérdéskörökig alapos tudással rendelkezik hazánkról, ezekben a témákban számos értékes publikációja jelent meg.

https://www.andreas-unterberger.at/

 

Csatolt képek