Magyarország Barátai a 'Future: Hungary' konferencián

2020. március 7-én került sor Cambridge-ben a 'Future: Hungary' című konferenciára, amelyen a Magyarország Barátai Alapítványt Verseghi-Nagy Miklós ügyvezető igazgató és Halász-Szabó Miklós a ’Hungary Today’ portál főszerkesztője képviselték.

A szándékunk az volt, hogy a konferencia résztvevői körében, - akik zömében az Egyesült Királyságban tanuló magyar diákok- megismertethessük a szervezet célkitűzéseit és tevékenységét. Bemutattunk néhány sikeres történetet az alapítóink és a tagjaink életéből, amelyek a külhoni tapasztalatszerzés után a hazatérés lehetőségére mutatnak példát. Elsődleges szempontunk a résztvevők magyarországi kötődésének erősítése volt, továbbá az, hogy kapcsolatokat építsünk az Alapítvány és a külföldön élő magyar ifjúság között.

Mark Priam, a 2020-as 'Future: Hungary' konferencia elnöke a következőket mondta nyitóbeszédében: ,,A párbeszéd a jövőről folytatódik. Találkozni fogtok híres szakemberekkel, kutatókkal, szellemi vezetőkkel és vállalkozókkal, akik megosztják velünk a jövőről alkotott képüket és azt, hogy az ő üzleti területük szempontjából milyen jövőbeni lehetőségek kínálkoznak Magyarországon. Végül, de nem utolsó sorban: ti lesztek, mint a diákság kiemelkedő képviselői, akik a közösségünk magját alkotják. Ti egyetemisták, diplomás pályakezdők és Phd-zók, elsőévesek, végzősök, vagy akik már elkezdték a karrierjüket építeni, az Egyesült Királyság minden egyeteméről a különböző szakokról, változatos érdeklődéssel, törekvésekkel és ötletekkel. Szeretnénk mindannyiótokhoz eljuttatni az üzenetet, hogy közénk tartoztok, és összehozzunk benneteket, hogy élettel töltsétek meg ezt a napot.”

A 'Future: Hungary' konferencia szándéka volt az is, hogy itt találkozhassanak azok a diákok, akik jövőjüket Magyarországon képzelik el, azokkal a szervezetekkel, vállalatokkal, akik tehetséges munkaerőt keresnek.

Csatolt képek