John O'Sullivan átvette a Magyar Érdemrend Középkeresztjét

John O'Sullivan, a Danube Institute elnöke, Orbán Balázstól vette át a kitüntetést

John O'Sullivan, a Danube Institute elnöke, a Magyarország Barátai Közösség tagja, Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnök volt tanácsadója számára Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese adta át a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést 2019. február 12-én a Parlamentben. Az ünnepségen a Magyarország Barátai Alapítvány nevében köszöntötte a díjazottat dr. Martonyi János. 

John O’Sullivan brit konzervatív gondolkodó és újságíró. Az 1980-as években Margaret Thatcher tanácsadója és beszédírója volt, s közel állt hozzá egészen haláláig. 1988 és 1997 között a National Review magazin szerkesztője volt, jelenleg is jelennek meg írásai. A Hudson Institute kutatója volt. 2008 és 2012 között a Szabad Európa Rádió alelnöke és főszerkesztője volt. Jelenleg a Danube Institute elnöke, és az ausztrál Quadrant havilap szerkesztője. A Global Panel Foundation tanácsadó testületének tagja, a Brit Birodalom Rendje parancsnoki tagozatának kitüntetettje.

Szerteágazó nemzetközi tudományos tevékenységének színterei között megtalálható a 21st Century Initatives kutatóintézet, a National Review Institute, az általa alapított New Atlantic Initiative. Cikkei jelentek számos nagy presztízsű újságban, mint az Encounter, Commentary, The New York Times, The Washington Post, Policy Review, The Times Literary Supplement, The American Spectator, The Spectator, The American Conservative, Quadrant, The Hibernian stb.

John O’Sullivan 2014-ben költözött Budapestre, az általa alapított Danube Institute igazgatója, majd elnöke lett. A budapesti think tank értelmiségi viták központjaként számos fontos konzervatív, jobboldali gondolkodót hozott Magyarországra, összekötve Közép-Európát Nyugat-Európával. Orbán Viktor második ciklusa: túl az előítéleteken és a rajongáson című, angol nyelven kiadott kötete 2015-ben jelent meg. Elismert külföldi újságírók és szakértők Budapestre invitálásával John O’Sullivan sokat tett Magyarország nemzetközi hírnevének javításáért.

 

Csatolt képek