2024 évi naptár Magyarország Barátainak

A Magyarország Barátai Alapítvány egy egyedi naptárral szeretné megajándékozni Magyarország minden kedves Barátját, amely online formában az alábbi linken elérhető: ITT.

A naptár különlegessége, hogy csokorba gyűjtöttük – a teljesség igénye nélkül – a hazai, Kárpát-medencei és nemzetközi ünnepnapjainkat, amelyeket kiegészítettünk az adott hónaphoz kapcsolható Hungarikum képével és leírásával. A Hungarikumok azok a nemzeti értékeink, amelyeket 2012-ben a Magyar Országgyűlés a magyarság egésze számára fontosnak, megőrzésre és terjesztésre méltónak, törvény által védettnek ítélt. Sok esetben ezek az egész emberiség világörökségének a részét is képezik. (UNESCO World Heritage). Alapítványunk küldetésének középpontjában magyarságunk áll, így nem véletlen, hogy ezen értékek minél szélesebb körű terjesztéséhez szeretnénk hozzájárulni, ezért is íródott a naptár két nyelven, magyarul és angolul.

A bevezetőt Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke írta, a köszöntővel pedig Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tisztelt meg bennünket.

Szeretettel kívánjuk minden kedves Olvasónak, Magyarország minden barátjának határon innen és túl, hogy Isten áldása kísérje a 2024-es esztendőben is!

 

Bényei Katalin

a Magyarország Barátai Alapítvány

ügyvezető igazgatója