Visszidensek könyvbemutatója

A Magyarország Barátai Alapítvány bemutatta Gyuricza Péter Visszidensek c. könyvét

A Magyarország Barátai Alapítvány által kiadott Visszidensek c. könyv bemutatójára 2017. november 22-én került sor a Budapesti Gazdasági Egyetem Aulájában.

A Gyuricza Péter által szerkesztett interjúkötetben 12 "Visszidens", Magyarországra költözött magyar származású személy mesél életéről, külföldre kerülésének, külföldön születésének körülményeiről, hazatelepüléséről. Mindegyik történet egyedi és különleges, mégis összeköti őket a hazaszeretet, a Magyarország iránt érzett honvágy, amely mindegyik szereplő sajátja, bárhol is éltek a világban, még ha nem is jártak soha Magyarországon. 

A könyvbemutatón részt vett a könyv 10 szereplője, köztük Kraft Péter, Habsburg György, vagy a Hollandiában született Frido Diepeveen, aki a Sastipen Cigányzenekar prímása. A zenekar muzsikája díszítette Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, valamint Szili Katalin miniszterelnöki megbízott laudációját, a könyvből felolvasott részleteket, valamint Szapáry György és Diego-Fedor Alice beszédét.

A kötetről bővebb információ: Magyarország Barátai Alapítvány

(Fényképek: Hajósi Miklós - Hajóka Photo)

Csatolt képek