• Somogyi Árpád kitüntetése

  Somogyi Árpád a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Berlinben.

  2017-07-14 Tovább
 • A Hungary Today mobiltelefonos alkalmazása elérhető az App Store-ban és a Google Play-en

  A statisztikák szerint a Hungary Today olvasóinak nagyjából fele mobileszközön keresi fel az oldalt. Ezért a Magyarország Barátai Alapítvány mostantól egy új mobiltelefonos alkalmazás segítségével is terjeszti a Magyarországról szóló híreket. Az alkalmazás ingyen letölthető iOS-t és Androidot futtató készülékekre.

  2017-06-20 Tovább
 • Minden eddiginél több résztvevő látogatott el a Negyedik Magyarország Barátai Konferenciára

  A Magyarország Barátai Alapítvány negyedik világtalálkozóját tartotta május 5. és 7. között Budapesten. A világ 24 országából érkező mintegy 200 résztvevőt fogadja Áder János köztársasági elnök. A Negyedik Magyarország Barátai Konferencián felszólalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke.

  2017-05-10 Tovább
 • Pasternak Alfréd kitüntetése

  Pasternák Alfréd a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Los Angelesben.

  2017-06-13 Tovább
 • A Kárpát-medence kerámiaművészete

  Kulturális örökségünket tette láthatóvá Vörösváry Ferenc "A Kárpát-medence kerámiaművészete" című hat kötetes könyvsorozatában a jelen és a jövő generációi számára. Múzeumi raktárak és magángyűjtemények féltve őrzött kerámiatárgyiról készített felvételeket. A sorozat kiemelkedő jelentősége az, hogy a bemutatott kulturális emlékeknek körülbelül 50%-a eddig ismeretlen volt, mind a szakemberek, mind a gyűjtők, mind a múzeumlátogatók előtt.

  2017-06-16 Tovább
 • Sárközi Mátyás köszöntése

  Jűnius 6-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban került sor Sárközi Mátyás író, a Magyarország Barátai Közösség tagjának nyolcvanadik születésnapja alkalmából való köszöntésére.

  2017-06-08 Tovább
 • Magyar rejtélyek nyomában

  Tábor külföldön élő magyar gyermekek számára.

  2017-06-08 Tovább
 • Ötödik Stressz Nyári Szabadegyetem - Selye János eredeti elképzelésétől a jelenlegi haladási irányokig

  A nyári egyetemről szóló felhívást angolul olvashatja az alábbiakban.

  2017-05-17 Tovább
 • Vizi E. Szilveszter: az Akadémiai Aranyérem a legnagyobb megtiszteltetés

  Az Akadémiai Aranyérem a lehető legnagyobb megtiszteltetés minden magyar tudós számára, hiszen életműdíjról van szó, amelyet évente egy akadémikusnak ítélnek oda egész kutatói pályafutása elismeréseként - mondta az MTI-nek Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas agykutató, aki hétfőn, a Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlésén vehette át az MTA legrangosabb kitüntetését.

  2017-05-11 Tovább
 • A Szent Ferenc, Klára és Antal kápolna alapkőletétele

  2017. március 25-én őexcellenciája Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke letette a Szent Ferenc, Klára és Antal kápolna alapkövét és az időkapszulát Benczúrfalván, Nógrád megyében.

  2017-04-24 Tovább