• III. Magyarok Brazíliában Konferencia

  A harmadik Magyarok Brazíliában Konferencia folytatta fő küldetését: a magyar bevándorlás történetének feldolgozását brazil földön. 2017 december 9-én Dél-Amerika legnagyobb egyetemén, az Universidade de São Paulo Jancsó István történészről elnevezett csodálatos előadótermében két különleges helyszín kapott főszerepet. Vila Anastácio negyed São Pauló városában, ahol máig működő Szent Istán templom található, illetve Árpádfalva, mely Presidente Epitácioban, São Paulo állam távoli szegletében van. Vila Anastációt az ott élő Clemenes Jory Martins és Horácia Romano Gamboa, illetve Marcio Szalma, Árpádfalvát pedig a település kulturális egyesületének elnöke, Neuza Góis mutatta be. Mindkét településre a 20. század elején érkeztek magyar családok. A magyar bevándorlás történetét feldolgozó szekcióhoz egy tiszteletadás is tartozott: József Balázs kulturális és oktatási diplomata  a Brazíliában dolgozó magyar professzorok és kutatók munkásságát ismertette. A program előadásainak sorában Dr. Jarjabka Ákos köszöntötte a PTE nevében a résztvevőket, ismertette a PTE Disztóra Hálózatát, felvázolta az intézmények közötti együttműködési lehetőségeket.

  2018-01-17 Tovább
 • Az Amerikai Magyar Szövetség levele az amerikai belügyminisztériumnak (angol)

  2017-12-08 Tovább
 • Visszidensek könyvbemutatója

  A Magyarország Barátai Alapítvány által kiadott Visszidensek c. könyv bemutatójára 2017. november 22-én került sor a Budapesti Gazdasági Egyetem Aulájában. A Gyuricza Péter által szerkesztett interjúkötetben 12 "Visszidens", Magyarországra költözött magyar származású személy mesél életéről, külföldre kerülésének, külföldön születésének körülményeiről, hazatelepüléséről.

  2017-11-23 Tovább
 • A Magyarország Barátai Alapítvány külföldi újságírók számára rendezett konferenciát

  Külföldi újságírók számára rendezett konferenciát a Magyarország Barátai Alapítvány. A zártkörű konferencián 7 ország 17 újságírója vett részt azzal a céllal, hogy a magyar politikai- és közélet kiemelkedő személyeivel való beszélgetések során első kézből értesüljön a magyar gazdaság, kultúra és politika legaktuálisabb kérdéseiről.

  2017-11-09 Tovább
 • 110 év, 110 szál gyertya, 110 vendég

  A 110 éves Amerikai Magyar Szövetség (AMSZ) ünnepségén vett részt Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke.

  2017-10-25 Tovább
 • A Club Pannonia 4. Bécsi Magyar Bálja

  A bécsi Club Pannonia idén már 4. alkalommal szervezte meg a már hagyományos Bécsi Magyar Bált, amelyre nem csak Ausztriából, hanem számos más országból is érkeztek vendégek, pld. Magyarországról, Hollandiából és Szlovákiából is voltak jelen. Az idei bál egy új helyszínen került megrendezésre, az Arcotel Wimberger adott ezúttal otthont a magyarok egyetlen nyilvános bécsi báljának.

  2017-11-13 Tovább
 • Fodor-Lengyel Zoltán kitüntetése

  Fodor-Lengyel Zoltán a Magyar Köztársaság Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetését vehette át október 23-a alkalmából Madridban.

  2017-10-25 Tovább
 • Oláh Arré Éva Jannus Pannoniusról készült szobrát avatták fel Padovában

  Janus Pannoniust ábrázoló szobrot avattak fel kedden a Padovai Tudományegyetemhez tartozó Maldura-palota kertjében; a 15. században az egyetemen tanult magyar költő szobra Oláh Arré Éva alkotása. A Maldura-palota kertjében felállított szobor egy fiatal európait ábrázol, aki tanulni érkezett Padovába.

  2017-10-11 Tovább
 • Papp László kitüntetése

  Papp László a Magyar Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át New Yorkban 2017. szeptember 22-én.

  2017-10-02 Tovább
 • Eltemették Oláh György Nobel-díjas tudóst, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagját

  Nemcsak a nagy magyar tudósok, de a nagy magyar hazafiak könyvében is őrizzük emlékét. Hajlíthatatlan jellemű ember volt, aki mindig a saját útját járta és erről soha nem hagyta magát letéríteni – mondta a miniszterelnök Oláh György Nobel-díjas, Corvin-lánccal és Széchenyi Nagydíjjal kitüntetett kémikus, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagjának temetésén kedden.

  2017-09-21 Tovább