• Oláh Arré Éva Jannus Pannoniusról készült szobrát avatták fel Padovában

  Janus Pannoniust ábrázoló szobrot avattak fel kedden a Padovai Tudományegyetemhez tartozó Maldura-palota kertjében; a 15. században az egyetemen tanult magyar költő szobra Oláh Arré Éva alkotása. A Maldura-palota kertjében felállított szobor egy fiatal európait ábrázol, aki tanulni érkezett Padovába.

  2017-10-11 Tovább
 • Papp László kitüntetése

  Papp László a Magyar Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át New Yorkban 2017. szeptember 22-én.

  2017-10-02 Tovább
 • Eltemették Oláh György Nobel-díjas tudóst, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagját

  Nemcsak a nagy magyar tudósok, de a nagy magyar hazafiak könyvében is őrizzük emlékét. Hajlíthatatlan jellemű ember volt, aki mindig a saját útját járta és erről soha nem hagyta magát letéríteni – mondta a miniszterelnök Oláh György Nobel-díjas, Corvin-lánccal és Széchenyi Nagydíjjal kitüntetett kémikus, a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagjának temetésén kedden.

  2017-09-21 Tovább
 • Csapó Endre életműdíja

  A Magyarország Barátai Közösség tagját az ausztráliai magyarság szolgálatáért tett több mint 50 évi újságírói, főszerkesztői tevékenységéért tüntették ki

  2017-09-18 Tovább
 • Az Amerikai Magyar Szövetség levele az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban (angol)

  2017-09-15 Tovább
 • New York-ban járt a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke

  Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke találkozott a Magyarország Barátai Közösség New York-i tagjaival

  2017-09-08 Tovább
 • Demény Pál György kitüntetése

  Demény Pál György a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban.

  2017-08-23 Tovább
 • Somogyi Árpád kitüntetése

  Somogyi Árpád a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Berlinben.

  2017-07-14 Tovább
 • A Hungary Today mobiltelefonos alkalmazása elérhető az App Store-ban és a Google Play-en

  A statisztikák szerint a Hungary Today olvasóinak nagyjából fele mobileszközön keresi fel az oldalt. Ezért a Magyarország Barátai Alapítvány mostantól egy új mobiltelefonos alkalmazás segítségével is terjeszti a Magyarországról szóló híreket. Az alkalmazás ingyen letölthető iOS-t és Androidot futtató készülékekre.

  2017-06-20 Tovább
 • Minden eddiginél több résztvevő látogatott el a Negyedik Magyarország Barátai Konferenciára

  A Magyarország Barátai Alapítvány negyedik világtalálkozóját tartotta május 5. és 7. között Budapesten. A világ 24 országából érkező mintegy 200 résztvevőt fogadja Áder János köztársasági elnök. A Negyedik Magyarország Barátai Konferencián felszólalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke.

  2017-05-10 Tovább